Literatura s názorem

Germáni


Ernst Künzel

Fascinující dějiny protivníků i dědiců římské říše.

Fascinující dějiny protivníků i dědiců římské říše

Germáni byli jediní protivníci římského impéria, kteří dokázali odolávat jeho nesmírné vojenské síle. Vítězství Germánů nad Varovými legiemi v roce 9 znamenalo počátek pádu světové římské říše. A konečně římské dědictví ve střední Evropě nakonec převzali Germáni. Tato publikace nabízí fundované informace o dějinách, kultuře a životě tohoto fascinujícího národa na rozhraní antiky a středověku a vytváří tak základy k pochopení raných dějin Evropy.

Ernst Künzl (* 1939 v Karlových Varech) je klasický archeolog a historik kultury, věd a lékařství. Po studiu klasické archeologie, klasické filologie a dějin starověku pracoval v Rýnském zemském muzeu v Bonnu a zároveň působil jako asistent v Archeologickém ústavu kolínské univerzity. V letech 1971–2004 působil v Ústředním římsko-germánském muzeu v Mohuči, nakonec jako ředitel jeho římského oddělení. Jeho hlavním oborem jsou antické kulturní dějiny, ikonografie a dějiny umění, řecké a římské zbraně, římské depoty, dějiny starověkých věd (lékařství, astronomie) a starověké Germánie. Je autorem četných populárně vědeckých knih.

Číst více
289,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné
Podobné

Detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.10.2019
Formát 165x240 mm
Hmotnost 0,553 kg
Jazyk čeština
Původní jazyk němčina
EAN 9788076011885
Věk od 15
Edice Historica
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Ernst Künzel Ernst Künzel

Ernst Künzel


Ernst Künzl (* 1939 v Karlových Varech) je klasický archeolog a historik kultury, věd a lékařství. Po studiu klasické archeologie, klasické filologie a dějin starověku pracoval v Rýnském zemském muzeu v Bonnu a zároveň působil jako asistent v Archeologickém ústavu kolínské univerzity. V letech 1971–2004 působil v Ústředním římsko-germánském muzeu v Mohuči, nakonec jako ředitel jeho římského oddělení. Jeho hlavním oborem jsou antické kulturní dějiny, ikonografie a dějiny umění, řecké a římské zbraně, římské depoty, dějiny starověkých věd (lékařství, astronomie) a starověké Germánie. Je autorem četných populárně-vědeckých knih.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.